RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Зозуля пояснив іспанським фанатам, що не підтримує нацизм

Український нападник Роман Зозуля після переходу в "Райо Вальєкано" відповів на звинувачення в нацизмі з боку іспанських уболівальників.

Коли стало відомо про можливий трансфер Зозулі, ультрас "Райо Вальєкано" виступили проти переходу гравця, звинувативши його в нацизмі. Однак трансфер все ж відбувся, а українець насамперед пояснив уболівальникам свою позицію.

"На жаль, мій приїзд до Іспанії супроводжувався непорозумінням через журналіста, який погано знає про сьогодення моєї країни і про мою кар'єру. Я прибув в аеропорт Севільї в футболці з гербом моєї країни, України, і з віршами Тараса Шевченка, поета, якого вивчали у всіх школах СРСР. Цей журналіст написав, що на мені була футболка неонацистського воєнізованого угрупування, чия символіка не схожа на герб моєї країни. "Бетіс" попросив газету прибрати цю замітку, що вона зробила негайно, визнавши помилку і попросивши вибачення.

Як я вже говорив на своїй презентації в "Бетісі", я не пов'язаний ні з якою воєнізованою або неонацистською організацією. Я лише співпрацюю з українською армією, яка захищає мою країну. Крім того, я допомагаю дітям з важкою долею. В України зараз жахливо важкі часи, і мої дії повністю схвалюються "Райо Вальєкано", - наводить слова Зозулі Sport Arena з посиланням на офіційний сайт "Райо Вальєкано".

Нагадаємо, Зозуля перейшов у "Райо Вальєкано" на правах оренди до кінця нинішнього сезону.