RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Іспанські ЗМІ назвали Зозулю жертвою російської пропаганди

Авторитетне іспанське видання El Pais вважає, що Роман Зозуля став жертвою російської пропаганди. Таку думку ЗМІ висловило в статті, в якій спробувало пояснити причини, через яки ультрас "Райо Вальєкано" прийняли українського футболіста за нациста.

"Український футболіст Роман Зозуля був не прийнятий ультрас "Райо Вальєкано", які підтримують проросійських сепаратистів, через свою нібито нацистську ідеологію і фінансування правих воєнізованих груп, незважаючи на відсутність будь-яких доказів.

У той же час російські ЗМІ, в основному агентство новин "Супутник" і канал "Russia Today" розв'язали кампанію з дезінформації. Вони намагаються пов'язати український націоналізм, який представлений серед деяких членів проурядових військових формувань, які воюють на Сході України проти проросійських бойовиків, з ідеологією нацизму", - наводить текст статті El Pais сайт "Футбол 24".

Видання зазначає, що Зозуля показав себе як гарячий націоналіст і захисник ідеї повернути Донбас військовим шляхом, що гравець активно допомагає своїй країні у війні і був удостоєний ордена "За оборону країни", а також нагадує про те, що герб України на футболці Зозулі був поплутаний деякими іспанськими ЗМІ з гербом ультраправого воєнізованого батальйону.

"Russia Today" стверджував, що неонацистська ідеологія має значну присутність в Україні, особливо серед добровольців, які ведуть боротьбу на фронті проти проросійських бойовиків. Однак партії, що представляють найрадикальніше праве крило, отримали близько 6% на останніх українських виборах, а це більш низький показник, ніж в інших політичних утвореннях, які сповідують схожу ідеологію в країнах-членах ЄС", - зазначає El Pais.

Також ЗМІ наводить слова директора Європейського центру закордонних справ в Мадриді Борха Лашераса: "Російська пропаганда пов'язує Майдан з неонацистами. Цей міф розвінчується в день виборів".

"Немає ніяких доказів, що Зозуля використовував нацистські символи. Також він не був помічений за расистськими або антисемітськими висловлюваннями. Він, на відміну від Паоло Ді Каніо або Георгіоса Катідіса, не вітав фанатів фашистським жестом", - підсумовує El Pais.

З приводу Зозулі висловився також головний редактор авторитетного видання AS Альфредо Реланьо. "Випадок Зозулі -демонічний. Ультрас "Райо Вальєкано" розповсюдили фото Зозулі зі зброєю, але він, як відомо, український патріот і активіст, який допомагає своїй країні через ситуацію в регіоні, спровоковану Росією. Немає ніяких причин, щоб звинувачувати його в чомусь", - наводить слова Реланьо Tribuna.com.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що асистент Андрія Шевченка в збірній України Рауль Ріанчо зізнався, що йому соромно за поведінку своїх співвітчизників.