RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Російського боксера Повєткіна відсторонили на невизначений термін

Всесвітня боксерська рада (WBC) через допінг відсторонила російського боксера Олександра Повєткіна на невизначений термін.

"Пан Повєткін повинен бути відсторонений від участі в будь-яких боях під егідою WBC на невизначений термін. Повєткін повинен заплатити штраф у WBC у розмірі 250 тисяч доларів. Асоціація з добровільного тестування на допінг розробить конкретний протокол тестування Повєткіна за його власний рахунок", - наводить текст повідомлення WBC "Р-спорт".

"Повєткін зможе подати заявку на відновлення членства в WBC, після того як пройде рік з моменту даного рішення. Якщо результати всіх зданих в рамках протоколу тестів будуть негативними, WBC розгляне можливість зняття дискваліфікації з Повєткіна, при цьому спортсмен продовжить проходити тестування на допінг у рамках індивідуального протоколу. WBC дає Повєткіну можливість подати додаткові докази щодо його допінг-проби на остарін", - також заявили в WBC.

Нагадаємо, в травні минулого року був скасований бій Повєткіна з Деонтеєм Уайлдером, так як в крові росіянина було виявлено мельдоній. У серпні WBC заявив, що в разі провалу допінг тесту протягом року Повєткін буде відсторонений. Пізніше росіянин попався на допінгу перед поєдинком за титул тимчасового чемпіона WBC проти канадця Бермейна Стіверна, який був запланований на 17 грудня, але в результаті не відбувся.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Всесвітня боксерська рада виключила Повєткіна зі своїх рейтингів.