RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Фуркад провів неймовірну гонку в останньому мас-старті сезону: опубліковано відео

Остання гонка сезону на Кубку світу з біатлону завершилася скандалом. В центрі уваги опинився багаторазовий чемпіон світу Мартен Фуркад, який раптово для всіх вийшов на старт, забувши зарядити патронами обойми.

Про патрони француз згадав на першому вогневому рубежі, коли різко підхопився з землі і почав викликати тренера. Наставники біатлоніста тут же відреагували, передавши йому повну обойму. Незважаючи на конфуз, Мартен зумів чисто відстріляти і в підсумку наздогнати суперників, які випереджали його на 20 з гаком секунд.

Нюанс у тому, що тренер не має права по ходу зустрічі контактувати зі своїм підопічним. У цьому випадку патрони Фуркаду повинен був передати арбітр. Вже після гонки судді прийняли рішення, що француз правила не порушив, так як в момент інциденту арбітрів поруч просто не виявилося.

"Я не знаю. Мені трохи соромно. Не допускав таких помилок, навіть коли мені було 15. Як тільки під'їхав до вогневого рубежу, усвідомив, що забув патрони. Не знаю, як це сталося. Я прийшов на першу стрільбу, взяв першу обойму – вона порожня. Взяв другу – теж порожня, зрозумів, що перевіряти решту немає сенсу", - зазначив після гонки сам спортсмен.

У сезоні, що завершився Фуркад зумів здобути 14 індивідуальних перемог на етапах Кубка світу і повторив рекорд шведської біатлоністки Магдалени Форсберг.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Джима увійшла в топ-10 мас-старту на Кубку світу з біатлону.