RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В українського борця відібрали медаль Олімпіади

Міжнародний олімпійський комітет позбавив українського борця Василя Федоришина срібної медалі Олімпіади-2008 в Пекіні, повідомляє офіційний сайт МОК.

Дане рішення МОК виніс після перевірки допінг-проби спортсмена. У крові Федоришина був виявлений заборонений препарат - турінабол.

На Олімпіаді-2008 Федоришин виступав у ваговій категорії до 60 кг і дійшов до фіналу, де поступився росіянину Мавлету Батирову.

Крім Федоришина, МОК залишив без медалей ще двох спортсменів, які приймали турінабол. Борець з Узбекистану Артур Таймазов позбавлений "золота" Олімпіади-2008, а російська штангістка Світлана Царукаева - "срібла" Олімпіади-2012

Відзначимо, що це вже п'ятий випадок, коли українські спортсмени позбавляються медалей ОІ-2008 після повторної перевірки допінг-проб. Раніше "бронзи" були позбавлені стрибун з жердиною Денис Юрченко, важкоатлетка Наталія Давидова та п'ятиборка Вікторія Терещук. А важкоатлетка Ольга Коробка залишилася без срібної медалі.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що результати трьох російських спортсменок на Олімпіаді-2012 анулювали через допінг.