RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Знаменитий спортсмен жорстко пройшовся по путінській Росії

Екс-перша ракетка світу Євген Кафельников відверто висловився про ситуацію в РФ. Колишній тенісист зізнався, що до 2014 року був "пропутінським до мозку кісток", проте потім радикально змінив свою думку.

"Чи подобається мені, як розвивається Росія? Ні. Не подобається, що проти нас об'єднався весь світ. Я розумію, що проблема в нас. Що не всі вони такі погані і ополчилися на нас. Нам за великим рахунком всі хочуть допомагати. Росія - дуже багата країна з природними ресурсами, я впевнений, що в нас мають потребу. Але враховуючи, як ми себе поводимо - я маю на увазі і ситуацію з допінгом, наприклад, - повинно пройти багато часу, щоб ми знайшли ту впевненість, яка була у нас раніше", - сказав Кафельников в інтерв'ю Sports.ru.

"У мене до Володимира Путіна до недавнього часу було дуже добре ставлення. Він, можливо, сам по собі хороша людина. Але короля робить свита. І від того, що навколо відбувається, мені дискомфортно. Раніше я цього не розумів, в "Твіттері" можна простежити, що я був пропутінським до мозку кісток. Друзі говорили: час покаже. Але поступово я став адекватно дивитися на те, що відбувається навколо, і радикально змінив свою думку восени 2014 року. Коли курс рубля почало штормити, коли доходило до 100 рублів за долар. Розумієш, що з людей роблять ідіотів. Мені не хочеться бути одним з ідіотів", - також сказав колишній тенісист.

Також Кафельников висловився про Майдан: "Я був проти Майдану, я був переконаний: владу насильницьким шляхом скидати не можна. Але потім розумієш: чому люди повелися так? І ти починаєш їх не засуджувати, а розуміти. Може, вони мали рацію? Може, всьому є межа? Сподіваюся, у нас такого не буде".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що російській тенісистці Марії Шараповій заборонили брати участь у претижному тенісному турнірі.