RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Світоліна стала фіналісткою престижного турніру в Римі: опубліковано відео

Перша ракетка України Еліна Світоліна пробилася у фінал престижного турніру WTA Premier 5 в Римі. У півфінальному матчі українка пройшла третю ракетку турніру Гарбін'є Мугурусу з Іспанії.

Іспанська тенісистка не зуміла закінчити поєдинок. За рахунку 4:1 на користь Світоліної в першому сеті Мугуруса відмовилася від подальшої боротьби через травму шиї.

"Я дуже рада, що зіграю в фіналі. Мугуруса - чинна чемпіонка "Ролан Гаррос", цей турнір вже скоро, тому це важка ситуація для неї. Я все ще трохи в шоці. Бажаю їй швидше відновитися", - зазначила Світоліна після матчу.

Відзначимо, що завдяки дебютному виходу в фінал на турнірі в Римі українка гарантувала собі перше місце в чемпіонській гонці сезону WTA, а також з нового тижня встановить новий особистий рекорд у світовому рейтингу - підніметься на дев'яте місце в разі поразки в фіналі, а на шосте - в разі перемоги.

У фіналі українська тенісистка зустрінеться з румункою Сімоною Халеп, яка є четвертою ракеткою світу. Раніше Світоліна двічі зустрічалася з Халеп і обидва рази поступилася.

Як повідомляв "Апостроф", в чвертьфіналі Світоліна пройшла третю ракетку світу Кароліну Плішкову.