RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Світоліна героїчно пройшла до чвертьфіналу "Ролан Гаррос": опубліковано відео

Перша ракетка України Еліна Світоліна вийшла у чвертьфінал "Ролан Гаррос". В 1/8 фіналу українка зустрічалася з головною сенсацією турніру хорваткою Петрою Мартіч.

Світоліна здобула неймовірну перемогу за підсумками трьох сетів. Суперниці обмінялися перемогами в перших двох партіях, а після 2:2 в третьому сеті українка віддала хорватці три гейми поспіль. Однак Світоліна продемонструвала неймовірний характер і слідом виграла п'ять подач поспіль. Підсумковий рахунок - 4:6, 6:3, 7:5.

Таким чином, Світоліна зуміла повторити свій персональний рекорд на "Ролан Гаррос". Раніше українка добиралася до чвертьфіналу Відкритого чемпіонату Франції в 2015 році.

Відзначимо, що Мартич є 290-ю ракеткою світу і по ходу турніру в Парижі раніше обіграла українку Катерину Бондаренко, а також Медісон Кіс (№12 посіву) і Анастасію Севастову (№17).

У чвертьфіналі Світоліна зустрінеться з третьою сіяною Сімоною Халеп. Нагадаємо, українка недавно перемагала румунку в фіналі турніру в Римі.

Додамо, що в чвертьфіналі "Ролан Гаррос" у парному розряді також виступить українка Ольга Савчук. Українська тенісистка пробилася в 1/4 фіналу в парі з румункою Ралукой Олару.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в попередньому раунді Світоліна пройшла суперницю з Польщі.