RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Другій лізі зіграють відразу два "Дніпра"

У ході конференції клубів Професіональної футбольної ліги було прийнято рішення про допуск до участі у Другій лізі двох дніпровських клубів - "Дніпра" і "Дніпра-1".

"Дніпро", яким володіє Ігор Коломойський, вилетів з Прем'єр-ліги, а ФІФА знизила клуб в класі. Таким чином, дніпряни стартують у Другій лізі, при цьому клуб почне сезон з "мінус шість" в графі "очки".

"Дніпро-1" не виступав в любителях перед тим, як отримати професійний статус, як того вимагає регламент, однак отримав необхідну кількість голосів і був прийнятий в Другу лігу.

Цікаво, що одним з головних ініціаторів створення клубу "Дніпро-1" став Роман Зозуля. "Є велике бажання відродити футбол в Дніпрі. Є домовленість зі стадіоном "Метеор", з "Дніпро-Ареною" - ми будемо проводити матчі там. Моїм найближчим помічником є Роман Зозуля, він є головним ініціатором створення клубу. Полк "Дніпро 1", ультрас, громада міста - всі підтримують нас. Я являюсь почесним президентом і буду керувати цим клубом", - зазначив нардеп Юрій Береза, повідомляє Footboom.com.

Крім того, професійний статус отримали і зіграють у Другій лізі "Агробізнес" (Волочиськ), "Металіст 1925" (Харків), "Полісся" (Житомир), ФК "Львів", "Нива" (Тернопіль) та "Таврія" (Сімферополь ).

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що п'ять гравців "Дніпра" продовжать кар'єру в "Зорі".