RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Луческу відверто розповів, як і за що постраждав у Росії

Колишній головний тренер "Зеніту" Мірча Луческу заявив, що постраждав у Росії через те, що занадто багато говорив.

"Я багато говорив. Для мене футбол - це полеміка. Часто протестував, у мене виникав кураж. Думав, тут все як в Італії, Іспанії та Англії. Мені здавалося, для уболівальників дуже важливо, коли говорять про все відкрито - на стадіон приходить більше людей. Моя помилка! Думав, буду критикувати, аналізувати, радити. Якщо я стану скритним - хто зможе розповісти? Ще нічого не встиг зробити - кілька журналістів стали на мене кидатися. Всякий мій крок критикували", - розповів Луческу в інтерв'ю "Спорт- Експрес".

"У Росії краще мовчати. Велика моя помилка - почав говорити про Мутка. Росія - інша... Я-то міркував як? Ось зараз висловлюся - мені дадуть відповідь: "Мірча, ти не правий! Ось тому і тому". Але все виходило інакше. Самі знаєте, як. Але я заслужив отримати другий рік у "Зеніті", - також розповів Луческу.

"Чому на мене стільки атак? Навіщо ця агресія? Я говорив тільки про те, що роблю і як повинна грати моя команда. Поважаю Мутка, але він президент федерації і йому слід було б сконцентруватися на збірній. Тому що вона - це імідж Росії в світі . Президенту федерації не потрібно займатися лігою! Не можна так поступати!

Я не хотів полеміки, я нормальна людина. Але у мене є досвід. Думаю, в 71 рік можу щось радити людині, яка молодша за мене. А може, я був не правий... Якщо сюди приїхав - значить, треба думати про країну. Мені хотілося для всіх зробити трохи хорошого. Просто тут не звикли до того, що тренер висловлюється - кожен щось про себе думає і мовчить. Якщо я створив проблеми - за це можу вибачитися. Будь ласка, немає проблем! Прощу вибачення у всіх, кого образив", - підкреслив румунський тренер.

За словами Луческу, "Зеніт" не захищав його: "Не знаю, чому "Зеніт" не відповідає на провокації. Я був сам по собі. Мав або захищатися, або мовчати. Як міг захищав своїх футболістів, свою гру, команду... Довелося важко!".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Луческу отримав велику суму за звільнення з "Зеніту".