RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ярмоленко детально розповів про трансфер у "Боруссію": опубліковано відео

Лідер збірної України Андрій Ярмоленко в подробицях розповів про свій трансфер з київського "Динамо" в дортмундську "Боруссію".

"Все сталося дуже швидко. Мені в п'ятницю зателефонував Ігор Суркіс, сказав: "Будь готовий, можливо, в неділю доведеться полетіти в Дортмунд". Звичайно, я відповів, що чекаю і з задоволенням полечу, як тільки скажете. Уже в суботу він подзвонив і сказав, що клуби домовилися між собою, і в неділю на мене там чекають. Було приємне хвилювання, адже у мене був лише один трансфер у житті - з "Десни" в "Динамо". Коли я летів у Дортмунд, питав у всіх, чого очікувати , як це все буде проходити...", - розповів Ярмоленко в інтерв'ю "Профутболу".

"У клубі мене привітали, сказали, що це честь для них, що я приїхав у Дортмунд. Я в свою чергу сказав, що це величезний виклик для мене грати в такому клубі. Прийшов тренер, ми поговорили з ним хвилин п'ять. Він коротко розповів , який футбол він хоче бачити, але все більш детально розповість, коли я повернуся зі збірної. Видно, що добра людина, приємно з ним спілкуватися", - також зазначив український футболіст.

За словами Ярмоленка, Євген Коноплянка розповів йому про важливість вивчення німецької мови: "Коли повернуся в Дортмунд зі збірної, почну вчити німецьку мову, тому що розумію, наскільки це важливо. Коли приходили легіонери в "Динамо", я вважав, що вони повинні знати російську мову. Ясна річ, що не ідеально, але хоча б, щоб можна було їм щось пояснити".

"Для мене це той виклик, на який я чекав все життя. Так що неважливо, скільки років мені б було, хоч 45, я впевнений, що поїду і зроблю все можливе, щоб показати хороший футбол, і показати, що в Україні люди теж вміють грати в футбол. Я буду віддаватися, як на тренуваннях, так і в матчах, а там вже подивимося, як все складеться", - резюмував лідер української збірної.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що німецькі спортивні експерти розхвалили стиль гри Ярмоленка.