RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

17 країн виступили за відсторонення Росії від Олімпіади-2018

Національні антидопінгові агентства 17 країн, які входять до інституту Національних антидопінгових організацій (NADO), звернулися до Міжнародного олімпійського комітету із закликом відсторонити Росію від участі в Олімпіаді-2018, яка пройде в Пхенчхані, через допінг-скандал.

"У нас є серйозні побоювання з приводу того, що Олімпіада-2018 буде чистою, так як величезна кількість доказів застосування допінгу російськими спортсменами на Іграх-2014 в Сочі не була розслідувана в повній мірі, а також у зв'язку з недостатніми результатами тестування російських атлетів за останні чотири роки. Провідні спортсмени і спортивні організації країни не повинні бути делеговані на Олімпіаду, якщо вони навмисно порушують правила і грабують чистих спортсменів", - наводить слова заяви членів NADO The Guardian.

"МОК необхідно перестати копати порожню банку по дорозі і негайно прийти до серйозних дій. Неможливість швидко досліджувати все індивідуальні допінгові історії російських спортсменів ставить під загрозу чистоту Олімпіади-2018 для чистих атлетів з усього світу", - також говориться в заяві.

Відзначимо, що зі зверненням до МОК виступили глави національних антидопінгових агентств Великобританії, Канади, США, Франції, Німеччини, Нідерландів, Японії, Австралії та низки інших країн.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що одного з лідерів хокейної збірної Росії зловили на допінгу і дискваліфікували.