RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Просив проколоти пробірку українця: з'явилися деталі участі Мутка в допінг-системі РФ

Адвокат екс-глави Московської антидопінгової лабораторії, інформатора WADA Григорія Родченкова Джим Уолден розповів про участь високопоставлених чиновників з Росії в державній допінг-системі.

Як повідомив Уолден в інтерв'ю Daily Mail, в 2013 році на той момент міністр спорту РФ, а нині заступник голови Уряду РФ з питань спорту, туризму і молодіжної політики Віталій Мутко хотів, щоб Родченков проколов пробірку з сечею українського спортсмена в інтересах російського спортсмена.

"Існує сотні свідчень, які стосуються Мутка і колишнього заступника міністра спорту Нагорних. Є одна річ, яка мене найбільше обурила і шокувала в розмові, що відбулася в 2013 році. Передбачалося, що Родченков повинен проколоти пробірку з сечею українського спортсмена, щоб вона виглядала брудною і щоб російський спортсмен переміг. Мій клієнт знайшов причину не робити цього. Про це буде розказано докладніше, коли вийде звіт комісії Шміда", - наводить слова Уолдена Sports.ru з посиланням на британське видання.

"Є багато доказів, які я міг би довести до вашого відома. Наприклад, Родченков провів три зустрічі з Мутком в Сочі-2014. Я так зрозумів, Мутко розглядав можливість залишити сочинську лабораторію і після Ігор. Також у Григорія залишилися записи, які він робив для Мутка. Одна з них розповідає, що може статися після повторного огляду зразків, узятих на Олімпіаді", - зазначив Уолден.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що через порушення антидопінгових правил Росія втратила перше місце в медальному заліку Олімпіади в Сочі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Спорт Тема: Спорт