RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У 15 років стала сенсацією Australian Open: як українка Марта Костюк підкорила тенісний світ

15-річна українка Марта Костюк стала головною сенсацією Australian Open-2018.

Юна Костюк, яка є чинною чемпіонкою юніорського Australian Open, феєрично дебютувала на дорослому турнірі Великого шолома. Костюк вийшла в третій раунд турніру в Мельбурні, обігравши тенісисток, які знаходяться в рейтингу WTA значно вище за неї.

Так, в першому раунді Костюк створила гучну сенсацію, обігравши 27-ю ракетку світу Шуай Пен з Китаю, а в другому колі розібралася з австралійської тенісисткою Олівією Роговською (№102 рейтингу WTA).

У 15 років Костюк стала наймолодшою учасницею 1/16 фіналу турнірів Grand Slam за останній 21 рік.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Костюк також стала наймолодшою учасницею поточного Australian Open і наймолодшою тенісисткою, якій вдалося пройти кваліфікацію AO. Крім того, українка - перша тенісистка 2002 року народження, якій вдалося виграти матч на турнірі Grand Slam.

"Я кожен рік б'ю якісь рекорди, так що вже звикла. Я вже багато разів чула, що у мене талант. Я це знаю. Але я також знаю, що на одному таланті далеко не заїдеш. Так що можу сказати, що я дуже багато працюю", - говорить про свій успіх Костюк.

Відзначимо, що вихід Костюк в третій раунд Australian Open дозволить їй вперше в кар'єрі піднятися в топ-250 рейтингу WTA. Також українка вже заробила рекордні призові в кар'єрі - 142 тисячі доларів.

Уродженка села Чайки Київської області Костюк по ходу своєї кар'єри неодноразово перемагала на різних юніорських турнірах. Так, крім тріумфу на юніорському Australian Open, на її рахунку перемоги на юніорському чемпіонаті Європи, неофіційному чемпіонаті світу серед тенісистів віком 12-14 років (Petits As), на турнірі в канадській Репатіньї, на Кубку світу U-14 в парі c Дариною Лопатецькою, а також перемога на юніорському US Open в парі з Ольгою Данилович. У минулому році українка виграла і свій перший дорослий турнір в кар'єрі - ITF в Дунакесі.

Нагадаємо, в третьому раунді Australian Open Костюк зустрінеться з першою ракеткою України Еліною Світоліною.