RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Вживали так, що мама не горюй: відомий спортсмен розповів про допінгову перемогу Росії на домашній Олімпіаді

Відомий російський спортсмен, екс-чемпіон світу зі змішаних єдиноборств, майстер спорту з самбо Олег Тактаров розповів про допінгову систему в російському спорті під час Олімпіади-2014, яка проходила в Сочі.

Про це Тактаров розповів в інтерв'ю Sports.ru.

"Мутко в Сочі все незграбно зробив. Ніхто ж не проти стероїдів. Максимум покарали б конкретних спортсменів. Але тут визнали, що існувала ціла державна програма. Тому що вживали так, що мама не горюй. Повернули в спорт вікових хлопців, які вже закінчили. Зробили в стіні дірку - підмінювали сечу.

Але Путіна я розумію - у нього є людина, яка виконає будь-який наказ. Інша справа, що зробить тупо, ганьбить всю країну. Зате віддана людина, доводить справу до кінця. Я б теж його в образу не дав. Але і не поставив би більше нікуди", - сказав Тактаров.

"Зрозуміло, що Муткові дали команду виграти в Сочі. Він і виграв усіма способами", - додав екс-чемпіон світу зі змішаних єдиноборств.

Тактаров також зазначив, що допінг в Росії вживали і будуть вживати: "Офіційна позиція Росії, що допінгу не було? Ой, ладно. Вірте, у що хочете. Я знаю, що у нас це було, є і буде".

Також Тактаров розповів про те, як російські чиновники возили на Олімпіаду своїх коханок.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в WADA розповіли про причетність президента РФ Володимира Путіна до державної допінг системі.