RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Привілеїв не буде: МОК зробив важливу заяву по виправданим російським спортсменам перед ОІ-2018

Міжнародний олімпійський комітет не планує запрошувати на Олімпіаду-2018 російських спортсменів, апеляції яких задовольнив Спортивний арбітражний суд Лозанни.

Текст офіційної заяви МОК наводить "Р-Спорт".

"Рішення CAS не означає, що спортсмени з числа 28 виправданих спортсменів будуть запрошені на Ігри. Відсутність санкцій автоматично не дає привілей запрошення на Олімпіаду", - йдеться в заяві МОК.

"У цьому контексті також важливо відзначити, що на своїй прес-конференції генеральний секретар CAS Матьє Ріб наполягав на тому, що рішення суду "не означає, що ці 28 атлетів оголошені невинними", - також відзначає Міжнародний олімпійський комітет.

Нагадаємо, CAS задовольнив апеляції 28 російських спортсменів, анулювавши їх довічну дискваліфікацію за порушення антидопінгових правил, а також відновивши їх результати на Олімпіаді-2014. У той же час апеляції ще 11 росіян були задовільнили лише частково - їх результати на ОІ 2014 анульовані, однак довічну дискваліфікацію замінили відстороненням лише на Олімпіаду-2018.

У Пхенчхан можуть поїхати і виступити там під нейтральним прапором лише ті російські спортсмени, яким МОК дав персональні запрошення.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що МОК скоротив заявку збірної Росії на Олімпіаду-2018 майже на третину.