RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Норвегія виграла медальний залік Олімпіади

Завершено Зимові Олімпійські ігри у Пхьончхані. За 18 днів розіграно 102 комплекти медалей.

РОСІЯ - НІМЕЧЧИНА: ОНЛАЙН ФІНАЛУ ОЛІМПІАДИ

Як повідомляє "Апостроф", медальний залік Олімпіади виграла збірна Норвегії у дуже цікавій боротьбі з Німеччиною.

Перед останнім днем змагань у обох країн було по 13 золотих нагород. На початку дня вперед вирвалися німці завдяки перемозі бобслеїстів. Згодом ледь не створили сенсацію хокеїсти Бундестім. Вони були близькі до перемоги, але дозволили росіянам зрівняти рахунок на останній хвилині третього періоду. А в овертаймі росіяни вирвали перемогу.

І залишалася лижна гонка на 30 км серед жінок, яку виграла Маріт Бйорген. Норвегія зрівнялася з Німеччиною за кількістю золотих нагород, а завдяки більшій кількості срібних нагород скандинави вирвали перемогу у медальному заліку.

Третє місце в медальному заліку посіла збірна Канади (11 золотих медалей).

Нагадаємо, що єдину медаль Україні приніс фрістайліст Олександр Абраменко, завоювавши "золото" в акробатиці. Україна в медальному заліку розділила 21-е місце з Угорщиною.

ОЛІМПІАДА 2018: ВСІ РЕЗУЛЬТАТИ 24 ЛЮТОГО

ОЛІМПІАДА 2018: ВСІ РЕЗУЛЬТАТИ 25 ЛЮТОГО

За кількістю медалей також немає рівних Норвегії. Нащадки вікінгів завоювали у Пхьончхані 39 нагород, встановивши новий рекорд Зимових Олімпіад. Німеччина завоювала 31, Канада - 29, США - 23, а Нідерланди - 20 медалей.

Норвежці також завоювали найбільшу кількість срібних та бронзових медалей - 14 і 11 відповідно.

Географія медалістів така - нагороди завоювали представники 30-ти країн з трьох континентів. Вперше за 30 років медаль завоювала представниця Ліхтенштейну. А Угорщина вперше в історії завоювала золоті медалі Зимових Олімпіад.

ТАБЛИЦЯ МЕДАЛЕЙ