RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Скасували рукостискання: на Олімпіаді в Пхенчхані зросла кількість заражених норовірусом

Норовірус продовжує поширення в Пхенчхані, де проходять зимові Олімпійські ігри-2018.

Як повідомляє LosAngelesTimes, число людей, які заразилися, досягло вже 275 осіб.

Серед захворілих в тому числі і спортсмени: заразилося двоє швейцарських фрістайлістов. Один з них - Фабіан Бош, ім'я другого не розголошується.

Олімпійський комітет вживає серйозних заходів для запобігання поширенню вірусу. У тому числі недавно було скасовано традиційне рукостискання перед хокейними матчами, воно було замінено на так зване "відбивання кулачка". Також 53 особи, які заразилися, поміщені під карантин.

Ще перед початком Ігор спікер Олімпіади Крістоф Дюбі говорив про заходи, вжиті для уникнення епідемії: "Дуже суворі обмеження застосовуються для їжі і напоїв. Як тільки надходить повідомлення про випадок зараження, вся зона дезінфікується".

Крім того, раніше через підозри на вірус довелося замінити 1200 охоронців Олімпіади. Їх обов'язки виконують 900 південнокорейських солдатів.

Норовірус - вкрай заразне захворювання, симптомами якого є нудота, блювота і діарея, через що його інколи називають "кишковий грип".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що з'явилося підтвердження по позитивному допінг-тесту російського спортсмена на Олімпіаді-2018.