RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Біатлон на Олімпіаді: Фуркад озолотив Францію, Італія шокувала Німеччину, а Україна в топ-10

На Олімпійських іграх у Пхьончхані відбулася перша з трьох естафет в біатлоні - змішана естафета 2х6 + 2х7.5 км.

Як повідомляє "Апостроф", золоті медалі завоювали французи, срібними призерами стали норвежці, а бронзу на останніх метрах гонки вирвали італійці.

Українські біатлоністи посіли сьоме місце серед 20-ти команд. З огляду на на форму наших спортсменів - це досить непоганий результат.

ОЛІМПІАДА 2018: ВСІ РЕЗУЛЬТАТИ 20 ЛЮТОГО

Велику частину гонки лідирувала німецька команда. Ванесса Хінц і Лаура Дальмаєр везли суперницям більше 30-ти секунд. Ерік Лессер також впевнено контролював гонку, не підпускаючи переслідувачів більше, ніж на ті ж 30 секунд. Доля гонки була в руках олімпійського чемпіона в спринті Арнда Пайффера, який був заявлений на естафету замість Симона Шемппа, що захворів. І Арнд перегорів. У першій своїй стрільбі він тільки з семи патронів закрив усі мішені, дозволивши Мартену Фуркаду втекти зі стрільбища лідером гонки. А на другому вогневому рубежі Пайффер і зовсім "застрелився". Німець пробіг одне штрафне коло і кинувся доганяти італійця Домініка Віндіша, який пішов зі стадіону третім.

Пайффер наздогнав Віндіша, але втекти у відрив не зміг. А на заключних метрах дистанції італієць, який вважається видатним фінішером, об'їхав німця як на велосипеді. Правда на фінішній прямій Віндіш "зіграв" на межі фолу. Італієць вирішив вискочити на доріжку, якою біг німець. Виїзд стався на межі розмітки тієї зони, в якій коридор руху міняти не можна. Пайффер був змушений піти на доріжку, по якій рухався Домінік, втративши можливість контратакувати.

Німці подали протест і близько 30 хвилин судді дивилися відео. У підсумку, судді прийняли рішення залишити італійцям бронзові медалі.

"Срібло" ж завоювали норвезькі біатлоністи. Після етапів Марте Олсбю і Тіріл Екхоф Норвегія йшла десятою. На третьому етапі за справу взявся Йоханнес Тінгнес Бьо і він повернув команду в боротьбу за медалі. Ну а ветеран норвежців Еміль Свендсен пройшов етап без помилок і перетнув фінішну лінію другим.

Що стосується переможців гонки французів, то вони йшли в групі лідерів протягом всієї дистанції. Марі Дорен Абер і Анаіс Бескон поступилися німкеням майже 50 секунд, йдучи в трійці. Сімон Детьє скоротив відставання від німців до 30-ти секунд, а Мартен Фуркад, блискуче відпрацювавши на вогневих рубежах, завоював для Франції золоту медаль. Для Фуркада це "золото" стало третім олімпійським у Пхьончхані і п'ятим в кар'єрі.

УКРАЇНА

Збірна України провела гідну гонку, постійно перебуваючи в боротьбі за місця в першій шістці, а Юлія Джима, що бігла на другому етапі, якийсь час йшла в трійці. Четвірка нашої команди показала досить непогану стрільбу, використавши всього п'ять запасних патронів.

Тож підсумкове сьоме місце - непоганий результат на тлі тих проблем, які присутні в нашій збірній.

Головна проблема - низька швидкість. За цим показником ми значно поступаємося головним фаворитам у боротьбі за медалі.

Читайте також: Битва за лідерство і "золото" України: медальний залік Олімпіади

ЕСТАФЕТИ

Попереду жіноча і чоловіча естафети, які пройдуть 22 і 23 лютого. Незважаючи на невдачі, ми віримо і вболіваємо за наших!

ОЛІМПІАДА-2018

Біатлон. Змішана естафета. 2х6 км + 2х7.5 км

1. Марі Дорен-Абер, Анаіс Бескон, Сімон Дестьє, Мартен Фуркад - 1:08:34.3 (0+4)
2. Марте Олсбю, Тіріл Екхоф, Йоханнес Бьо, Еміль Свендсен +20.9 с (1+11)
3. Лиза Віттоцці, Доротея Вірер, Лукас Хофер, Домінік Віндіш +26.9 с (0+7)