RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

20 років по тому: США перервали гегемонію Канади на Олімпійських іграх

Жіноча збірна США з хокей вперше з 1998 року виграла Олімпійські ігри.

Як повідомляє "Апостроф", в фіналі американські хокеїстки обіграли збірну Канади в серії післяматчевих булітів.

Таким чином, Штати перервали гегемонію Канади на Олімпійських іграх, яка виграла чотири поспіль хокейних турніри.

ОЛІМПІАДА 2018: ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ 22 ЛЮТОГО

У фінальному матчі команди видали безкомпромісну боротьбу. Американкам вдалося відкрити рахунок в кінці першого періоду, коли вони грали в більшості. За 25 секунд до сирени на перерву Хілларі Найт виконала влучний кидок по воротах, які захищала Шешшон Шабадос.

Але в другій 20-хвилинці канадкам вдалося змінити хід зустрічі. На 22-й хвилині Хейлі Ірвін зрівняла рахунок, а через 5 хвилин Марі Філіп Пулен вивела канадську збірну вперед. Обидві шайби канадки закинули в рівних складах.

У третьому періоді канадкам довгий час вдавалося стримувати натиск американок, але на 54-й хвилині Монік Ламоре-Морандо виконала потужний кидок в дев'ятку і Шабадос не зуміла врятувати свою команду.

20-хвилинний овертайм команди відіграли обережно. На останніх хвилинах у канадок була більшість, але вони не змогли закинути третю шайбу у ворота Медді Руні.

Читайте також: Мегасенсація і виліт США: відомі всі півфіналісти хокейного турніру на Олімпіаді

У підсумку, вперше в історії жіночого турніру переможець Олімпіади визначався в серії булітів. Спершу команди виконували по 5 кидків, з яких закинули по два. Потім Жюслін Ламоре-Девідсон вивела американок уперед. а Медді Руні відбила хокейний пенальті у виконанні Меган Акости. А далі були сльози радості американок і сльози відчаю канадських хокеїсток, багато з яких є 2-разовими і 3-разовими олімпійськими чемпіонками.

Зазначимо, що жіночий хокей з'явився на Олімпійських іграх в 1998 році. Перший турнір виграли американки, обігравши в фіналі Канаду. Потім чотири поспіль турніру виграли канадки, тричі обігравши у фіналі збірну США (ще один фінал канадки виграли проти Швеції).

ОЛІМПІАДА-2018

Хокей. Жінки. Фінал

КАНАДА 2 - 3 США

0:1 Хілларі Найт, 19:34
1:1 Хейлі Ірвін, 22:00
2:1 Мері-Філіп Пулен, 26:55
2:2 Монік Ламоро-Морандо, 53:39
2:3 Жюслін Ламоро-Девідсон, 80:00 - переможний буліт