RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Казка триває! Німці створили головну сенсацію на Олімпіаді-2018: опубліковано відео

Збірна Німеччини з хокею продовжує творити дива на Олімпіаді-2018.

Як повідомляє "Апостроф", в півфіналі німецькі хокеїсти обіграли одного з фаворитів турніру збірну Канади з рахунком 4:3.

Уже в першому періоді німці продемонстрували, що їхня перемога над Швецією в чвертьфіналі не була випадковістю. Німці впевнено оборонялися, не дозволяючи канадцям виконувати небезпечні кидки по воротах Аус Ден Біркена, а також проводили небезпечні атаки.

ОЛІМПІАДА 2018: ВСІ РЕЗУЛЬТАТИ 23 ЛЮТОГО

Рахунок був відкритий на 15-й хвилині, коли канадці примудрилися заробити подвійне вилучення. Точним кидком відзначився Брукс Мацек.

На початку другого періоду німці піймали суперника на контратаці, яку точним кидком завершив Маттіас Плахта. Незабаром Френк Мауер довів рахунок до розгромного.

Канадці на 29-й хвилині одну шайбу відіграли зусиллями Жильбера Брюлє. Але як тільки німці отримали більшість, як Патрік Хагер закинув четверту шайбу у ворота збірної Канади. Потім канадців підвів і Брюлє. Грубо зігравши проти Давида Вольфа, він отримав п'ятихвилинне вилучення. І канадці насилу вистояли ці п'ять хвилин.

Трохи змінилася картина гри в третьому періоді. На початку 20-хвилинки Метт Робінсон вразив ворота німців в контратаці. А в середині періоду після кидка Дерека Роя шайба влетіла у ворота німців після рикошету від ковзана захисника Бундестім.

У час, що залишився, канадці влаштували відчайдушний штурм воріт Аус Ден Біркена. Але швидше за німці були ближче до п'ятої шайби, ніж канадці до четвертої.

Дивіться також: Два претенденти на перемогу: медальний залік Олімпіади

У підсумку, 3:4 - Німеччина вперше в історії зіграє у фіналі олімпійського турніру з хокею. Ну а Канаді потрібно нарікати на себе і на комісара НХЛ Гаррі Бетмена, який не пустив на Олімпіаду хокеїстів, які виступають в НХЛ. Але від заборони постраждали не тільки канадці, а й низка інших збірних. У тій же Німеччині є ряд хокеїстів, що виступають в НХЛ, які також могли б посилити Бундестім.

Тепер Німеччину чекає битва за "золото" проти збірної Олімпійських атлетів Росії. Матч відбудеться в неділю, 25 лютого (початок - 6:10). А Канада в суботу битиметься з Чехією в матчі за бронзові медалі (початок - 14:10). На груповій стадії канадці чехам програли, але на кону олімпійські нагороди.

ОЛІМПІАДА 2018

Хокейний турнір. 1/2 фіналу

КАНАДА - НІМЕЧЧИНА - 3:4

0:1 Брукс Мацек, 14:43 - 5х3 (Домінік Кагун)
0:2 Маттіас Плахта, 23:21 (Патрік Хагер)
0:3 Франк Мауер, 26:49 (Марсель Гоч, Давід Вольф)
1:3 Жільбер Брюле, 28:17 - більш. (Кріс Лі, Максим Норо)
1:4 Патрік Хагер, 32:31 - більш. (Маттіас Плахта, Фелікс Шюц)
2:4 Мет Робінсон, 42:42 (Крістіан Томас, Кріс Лі)
3:4 Дерек Рой, 49:42 (Кріс Лі, Максим Норо)