RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

УЄФА затвердив важливі зміни в регламенті Ліги чемпіонів

УЄФА затвердив зміни в регламенті головного клубного турніру Європи - Ліги чемпіонів.

Вже з наступного сезону напряму в груповий етап ЛЧ будуть потрапляти по чотири найсильніші команди з четвірки топ-чемпіонатів Європи (на даний момент це Іспанія, Англія, Німеччина та Італія).

Асоціації, які займають в рейтингу п'яте і шосте місця (на даний момент - Франція і Росія) делегують по дві найкращі команди в груповий етап.

Що стосується України, яка на даний момент займає в рейтингу восьме місце, то, як і раніше, пряму путівку в групову стадію ЛЧ отримає чемпіон країни, а срібний призер стартує в третьому раунді кваліфікації, після чого повинен буде пройти ще раунд плей-офф.

За таким же принципом, як і для України, будуть розподілені квоти і для інших асоціацій, які займають в рейтингу місця з сьомого по десяте (зараз це, крім України, Португалія, Бельгія і Туреччина)

Крім того, переможець Ліги Європи буде потрапляти не в раунд-плей-офф, а відразу в груповий етап ЛЧ.

В результаті автоматичні путівки в груповий етап отримають загалом 26 клубів (ще одна путівка зарезервована за переможцем Ліги чемпіонів), а ще 6 будуть визначені в ході кваліфікації.

Також варто відзначити, що буде змінено принцип підрахунку клубних коефіцієнтів. Зокрема, будуть враховуватися історичні успіхи клубу в даному турнірі, а коефіцієнт асоціації не буде впливати на коефіцієнт клубу.

Раніше "Апостроф" опублікував результати жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи поточного сезону.