RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Золотий дубль і дві драми: як Україна попрощалася з біатлоном на Паралімпіаді

На Зимових Паралімпійських іграх-2018 розіграні заключні шість комплектів нагород з біатлону.

Як повідомляє "Апостроф", в п'ятницю, 16 березня, визначилися переможці в індивідуальних гонках.

МЕДАЛЬНИЙ ЗАЛІК ПАРАЛІМПІАДИ 2018: АКТУАЛЬНА ТАБЛИЦЯ

У заключний день біатлонний день українські спортсмени завоювали 3 медалі. Віталій Лук'яненко (лідер Іван Марчишак) виграв гонку на 15 км серед спортсменів з вадами зору. У цій же гонці "срібло" завоював Олександр Казік (лідер Сергій Кучерявий). А Оксана Шишкова (лідер Віталій Казаков) посіла друге місце в гонці на 15 км серед спортсменок з вадами зору.

Ще п'ять наших спортсменів посіли четверті місця. Причому Тарас Радь та Ігор Рептюх впевнено йшли до золотих медалей, але через промахи на заключних вогневих рубежах не потрапили навіть в трійку.

А тепер докладніше про всі індивідуальні гонки за участю українців.

Чоловіки, гонка на 15 км, сидячи

18-річний Тарас Радь впевнене лідирував до третього вогневого рубежу, але два промахи, які додали до часу Тараса дві штрафних хвилини, не дозволили йому поборотися за перемогу. Ходом Тарас був найкращим. А зроби він хоч б на один промах менше, був би як мінімум другим.

Максим Яровий посів узашалі 15-те місце, заробивши на вогневих рубежах аж 9 штрафних хвилин. Ходом він також був одним з найкращих.

Жінки, гонка на 12.5 км, стоячи

Ірина Буй фінішувала четвертою, програвши канадці Гудак 3,7 секунди, а Богдана Конашук посіла п'яте місце.

Людмила Ляшенко ходом була однією з найкращих, але припустилася одразу 6 промахів. Не пішла гонка і у титулованої Юлії Батенкової-Бауман.

Чоловіки, гонка на 15 км, стоячи

І в цій гонці українців підвела стрільба. Ігор Рептюх впевнено лідирував аж до третього вогневого рубежу, де він зробив два промахи. А ще один невлучний постріл на четвертому рубежі позбавив його всіх шансів на медаль. У підсумку, Ігор тільки п'ятий. Вище нього фінішував Григорій Вовчинський, але він був набагато повільнішим. Без промахів завершив гонку Віталій Ситник, та він йшов дуже повільно. А Сергій Романюк настріляв аж шість хвилин штрафу.

Жінки, гонка на 12.5 км, з вадами зору

Першу медаль дня завоювала Оксана Шишкова (лідер Віталій Казаков). Нав'язати боротьбу росіянці Лисовій вона не змогла, але й срібну медаль нікому не віддала.

Ольга Прилуцька (лідер Борис Бабар) цілком могла скласти компанію Оксані на п'єдесталі, але три промахи не дозволили їй випередити німкеню Клуг, яка вибила усі 20 мішеней.

Чоловіки, гонка на 15 км, з вадами зору

У заключній гонці дня Україна повинна була робити хет-трик, але промахи Анатолія Ковалевського та Юрія Уткіна дозволили завоювати "бронзу" французу Чаленсону. Той ходом програвав нашим біатлоністам, але компенсував це точною стрільбою, випередивши Анатолія і Юрія на 7.5 секунд. А за "золото" розгорнулася боротьба між п'ятикратним паралімпійських чемпіоном Віталієм Лук'яненком та 21-річним дебютантом Ігор Олександром Казіком. Віталій випередив Олександра на 23 секунди. Але й тут свою роль зіграла стрільба. Казик зробив на один промах більше.

Проте, після гонки Казік заявив, що радий своєму другому "сріблу" у Пхьончхані, а "золото" по праву дісталося Лук'яненку.

Дивіться також: 18-річний українець створив гучну сенсацію на Паралімпійських іграх-2018

ПІДСУМКИ

На цьому біатлонна програма Паралімпійських ігор завершена. Збірна України завоювала найбільшу кількість медалей - 14. Але за кількістю золотих нагород ми поступаємося біатлоністам з команди Нейтральних паралімпійських спортсменів.