RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Легендарний Бьорндален зробив гучну заяву про свою кар'єру

Легендарний норвезький біатлоніст Уле-Ейнар Бьорндален оголосив про завершення своєї спортивної кар'єри.

Про це Бьорндален заявив в ході спеціальної прес-конференції, передає Sports.ru з посиланням на NRK.

"Я б хотів сказати, що втомився і ситий біатлоном. Але це не так. Я як і раніше мотивований і охоче виступав би ще кілька років. Але зараз я хочу піти за порадою лікарів і сім'ї. І я це роблю", - сказав Бьорндален .

"Влітку стався епізод, який відкинув мене назад в підготовці. Я вперше в житті зіткнувся з миготливою аритмією. Ми взяли ситуацію під контроль. Через якийсь час напад повторився. Організм реагував непогано, я отримав хорошу допомогу моїх лікарів, але постійно перебував в ролі наздоганяючого", - додав норвежець.

Бьорндален також зазначив, що в його рішенні велику роль зіграла сім'я: "Сім'я зіграла велику роль. У цей Великдень ми зібрали всіх родичів в Бейтостолені. Останній раз я це робив 25 років тому. Ось що значить виступати на високому рівні".

Нагадаємо, 44-річний Бьорндален вісім разів перемагав на Олімпійських іграх, а також виграв чотири срібні і одну бронзову медаль Олімпіад. На чемпіонатах світу норвежець виграв 20 золотих, 14 срібних і 11 бронзових нагород. Крім того, легендарний біатлоніст шість разів вигравав загальний залік Кубок світу, а також є рекордсменом за кількістю перемог на Кубку світу (95-53-31).

В Олімпіаді-2018 Бьорндален не брав участі, так як програв конкуренцію іншим норвезьким лижникам. Норвежець їздив на Ігри в якості одного з тренерів збірної Білорусі.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що лідер жіночої збірної України з біатлону зробила сенсаційну заяву про свою кар'єру.