RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Стало відомо про нові факти масового вживання допінгу в російському спорті

Президент Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Андерс Бессеберг регулярно приховував факти допінгових порушень з боку російських біатлоністів починаючи з 2011 року.

Про це стало відомо норвезької телерадіомовної корпорації NRK. Всього він приховав 65 випадків з позитивними допінг-пробами і аномальними показаннями крові у росіян.

У минулому сезоні у 17 з 22 російських біатлоністів, які брали участь в Кубку світу і Кубку IBU (відкритий Кубок Європи), були виявлені порушення при допінг-тестах.

На цьому тижні австрійська кримінальна поліція провела обшук в штаб-квартирі IBU в Зальцбурзі, в рамках розслідування фігурантами якої є Бессеберг та генеральний секретар IBU Ніколь Реш.

Сам Бессеберг свою провину не визнає. За його словами, він відправив всі проби в лабораторію в Осло, що отримала акредитацію WADA, згідно з процедурою. При цьому ніяких звітів про аномальні результати він не отримував.

Раніше колишній директор російського "антидопінгового центру" Григорій Родченков заявляв про існування в Росії державної допінг програми. Він стверджував, що Бессеберг отримував хабарі від керівників російського біатлону. При цьому Реш також була залучена в корупційну схему з приховування аномальних показників в біологічних паспортах російських біатлоністів.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Росію позбавили етапу Кубка світу з біатлону.