RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Брав несвідомо: розкрилися деталі допінг-скандалу з капітаном "Шахтаря"

Капітан донецького "Шахтаря" Даріо Срна приймав заборонені препарати несвідомо.

Таку заяву зробив заступник директора Національного антидопінгового центру України Ярослав Кручек. За його словами, футболіст лише звинувачувати в покарання футболіста також не слід функціонерів клубу.

"У допінг-пробі Срни були виявлені збільшені показники эндокринальных компонентів. Це комплексна підтримка організму, який піддається великим навантаженням. Цікаво, що не було збільшено тестостерон, але щось було не так.

Підвищення спортивних результатів у командних видах спорту не дуже ефективне, тому що грає команда. Пробу брали під внесоревновательный період. Якщо її беруть в суботу або неділю, то це змагальний період, якщо в понеділок або вівторок – ні. Було встановлено, що спортсмен приймав препарат, не усвідомлюючи того, що він заборонений.

Не думаю, що тут мають бути претензії до лікарів клубу. Наскільки мені відомо, Срна консультувався з іншими лікарями. Хоча, звичайно, не можна сказати, що він зовсім не винен. По балансу доказів було встановлено, що його вина все ж є, і до нього були застосовані відповідні санкції.

Ми звертали увагу на рішення по препаратів такого типу у світовій практиці. Санкції по відношенню до Срні не були мінімальними. Мінімальні санкції – це попередження, а потім 12 місяців дискваліфікації. А сім місяців – це щось середнє.

У 10-й статті антидопінгових правил є розділ, згідно з яким застосовуються пом'якшувальні санкції. Було встановлено, що футболіст не приймав препарат цілеспрямовано. Плюс визнання спортсмена – важливий фактор", – сказав Кручек в ефірі програми "Великий футбол".

Нагадаємо, що Срну дискваліфікували на 17 місяців.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що капітан "Шахтаря" отримав пропозицію очолити український клуб.