RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Стало відомо про загрози Україні з боку МОК через бойкот змагань у Росії

Міжнародний олімпійський комітет вплинув на відмову України від бойкоту всіх змагань в Росії, відібравши у нашої країни право на проведення одного зі змагань.

Про це заявив глава МОК Томас Бах, передає "Р-Спорт".

"Ми зараз отримали офіційне підтвердження від українського уряду, що цей закон вже не діє. Це дозволяє Міжнародній федерації плавання провести кваліфікаційні старти для Буенос-Айреса в Україні, після того як Україна надасть всі необхідні гарантії щодо участі всіх національних олімпійських комітетів, включаючи російський" , - сказав Бах.

"Ми втрутилися на різних рівнях, аж до президента України. Як результат, і їх перше попередження, змагання з армрестлінгу, які є кваліфікаційними для Ігор в Буенос-Айресі (річна юнацька Олімпіада), були перенесені з України в Чорногорію. Як результат, українські атлети беруть участь в змаганнях у РФ. уряд відмовився платити за них. Ми не можемо змусити уряд. Але їм дозволили подорожувати і змагатися", - підкреслив президент МОК.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", в березні в Україні заборонили спортсменам брати участь у змаганнях на території РФ. Пізніше заборону було знято, проте фінансувати виїзд спортсменів в Росію держава не буде.