RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Футбольний клуб з Ізраїлю назвали на честь Трампа

Керівництво футбольного клубу "Бейтар" з Єрусалиму прийняло рішення перейменувати клуб на честь президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляється на офіційній сторінці "Бейтара" в Facebook.

Тепер клуб, який є шестиразовим чемпіоном Ізраїлю і семиразовим володарем Кубка країни, буде називатися "Бейтар Трамп Єрусалим".

"Протягом 70 років Єрусалим чекав міжнародного визнання, поки президент Дональд Трамп не визнав місто вічною столицею Ізраїлю. Президент Трамп виявив мужність і справжню любов до ізраїльського народу і їх столиці. "Бейтар", один з найвідоміших символів міста, дякує президенту США за його підтримку. Президент і власник клубу разом з виконавчим директором вирішили додати до назви команди ім'я американського президента, який прийняв історичне рішення. Відтепер клуб буде називатися "Бейтар Трамп Єрусалим", - йдеться в заяві клубу.

Нагадаємо, коли Дональд Трамп став президентом США, то він пообіцяв перенести американське посольство в Ізраїлі в Єрусалим. Як відомо, статус Єрусалиму є однією з центральних тем палестино-ізраїльського конфлікту. І Палестина, і Ізраїль висловлюють свої претензії і заявляють, що місто є частиною їхньої держави. В даний момент Єрусалим розділений на палестинську й ізраїльську частини.

Рішення Трампа перенести посольство в це місто продемонструвало деякі симпатії США в конфлікті на Близькому сході.

Додамо, що сьогодні, 14 травня, в Єрусалимі пройде церемонія відкриття американського посольства, на якій будуть присутні дочка і радник президента США Іванка Трамп і міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в Німеччині фанати ледь не спалили стадіон після історичного провалу команди.