RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Не ЛНР-ДНР: у мережі скандал навколо участі команди з України в чемпіонаті футбольних сепаратистів

Команда із Закарпаття бере участь в чемпіонаті світу серед команд "невизнаних країн, регіонів, меншин і територій", який в ці дні проходить у Лондоні.

Про це в Facebook повідомив український волонтер Родіон Шовкошитний.

"Україну там репрезентує одна команда. Ні, не "ДНР". Ні, не "ЛНР". Це "Закарпаття". Офіційно вона заявлена угорською мовою Kárpátalja, що перекладається саме як "Закарпаття". На емблемі прапори України та Угорщини, територія Закарпатської області України, ведмідь та якийсь надпис угорською. На попередньому чемпіонаті там грали українці, зараз угорці", - зазначив Шовкошитний.

Також волонтер повідомив, що команди з так званих ДНР і ЛНР теж брали участь в чемпіонаті, проте не пройшли кваліфікацію.

У коментарях до посту також додали, що серед суддів цього турніру - арбітри з Донецька, які ще три роки тому працювали в чемпіонаті України. Крім того, судить турнір відомий англійський рефері Марк Клаттенбург, який вже завершив кар'єру в АПЛ.

"Був недавно в Закарпатті... Так ДНР і ЛНР курять... Стрічки всюди, прапори, подвійний переклад. Про паспорта я мовчу (може, СБУ працює)", "А чому ви дивуєтеся? Щотижня буваю в Закарпатті за 20 км від кордону. Те, що там немає ще ДНР - тільки заслуга того, що більшість на заробітках в Угорщині, де вони отримують від 800 до 1600 грн на день, а коли закрити це - то буде біда", - коментують підписники.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що футболіст українського клубу два роки виступав за клуб ватажка так званої ДНР.