RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Росія продовжить вбивати: легендарний український військовий на відео звернувся до фанатів ЧС-2018

Командир 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади ЗСУ, учасник легендарного рейду, полковник Сергій Собко звернувся до футбольних уболівальників перед чемпіонатом світу-2018 в Росії.

Відеозвернення Собка було опубліковано на сторінці "Закарпатський легіон" в Facebook.

"Я звертаюся до всіх футбольних уболівальників. Росія збирається використати вашу любов до футболу, щоб відбілити себе в очах світу. Щоб усім здалося, що це нормальна, цивілізована, відкрита до всього світу країна. Насправді це брехня. Цинізму Росії немає меж. Росія продовжить брехати, вбивати і знущатися над людською гідністю в той час, коли ви будете дивитися футбольні матчі, вболівати вдома або на трибунах.

Вона продовжить вбивати українців на Донбасі, як робить це щотижня і щодня вже п'ятий рік поспіль, безпідставно розв'язавши підлу війну проти України. Вона продовжити брехати, що не має відношення до збитого Боїнгу MH17, до вбивств критиків і журналістів за кордоном, що її військ немає в Україні, що вона не втручається у вибори в інших країнах. Вона продовжить знущатися над людською гідністю, утримуючи 68 українських політичних в'язнів у своїх тюрмах.

Один з них - Олег Сєнцов. Три тижні тому він кинув виклик тоталітарній Росії, оголосивши голодування в тюрмі в Сибіру, далеко за полярним колом. Олег буде голодувати навіть тоді, коли ви будете насолоджуватися футболом, тому що вважає, що його смерть - єдиний шанс привернути увагу світу до справжньої суті репресивної і тоталітарної Росії. Росія відправила його за полярне коло через страх і щоб позбавити його голосу. Сьогодні його голос - це ми. Ми вимагаємо звільнити всіх незаконно ув'язнених українських політв'язнів з російських тюрем. Підтримайте Олега. Разом ми змусимо Росію грати за правилами", - сказав Собко.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що до бойкоту ЧС-2018 приєдналася одна з країн-учасниць турніру.