RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Дійшли дивні чутки: Усик різко висловився по бою проти Гассієва

Чемпіон світу за версіями WBO і WBC в першій важкій вазі Олександр Усик різко висловився про фінальний бій Всесвітньої суперсерії боксу проти володаря титулів IBF і WBA Мурата Гассієва.

В інтерв'ю "Матч ТВ" Усик заявив, що готовий боксувати в Москві, а також розповів про дивні чутки, які дійшли до нього.

"Поки визначеності немає. Наскільки я розумію, Comosa (організатор WBSS, - прим.) не може там домовитися... Я не знаю, з ким вона там повинна домовлятися, але поки домовитися не може. Зі мною спілкувалися представники Федерації боксу Росії, і я знаю, що їх сторона хотіла б провести бій 21 липня в Москві. Загалом, йдуть переговори, але сьогодні до мене дійшла якась дивна інформація: ось, мовляв, ти боїшся чогось. Всі вже готові підписати всі документи, але ти і твоя компанія зі страху цього робити не хочете. Ну, звичайно! Саме миле діло - звинуватити хохла у беззаконні!", - сказав Усик.

"Мені як боксеру без різниці, де боксувати. Я чекаю команди, куди мені їхати. З точки зору спортивної етики було б справедливо провести бій на нейтральному грунті. Припустимо, я хочу, щоб бій пройшов у Києві, щоб мої вболівальники і взагалі ті люди у нас, які люблять бокс, могли подивитися наш бій з Гассієвим. Відповідно, прихильники Мурата хочуть, щоб це відбулося в Росії. Це нормально, це природно, але свою думку з цього питання я сказав", - додав український чемпіон.

Також Усик пояснив, чому раніше не хотів їхати в Москву: "У нас з цим якась темна ситуація. Було видано закон, згідно з яким українські спортсмени не мають права брати участь в змаганнях, що проходять на російській території. На даний момент все виглядає так, немов цей закон чи скасували, что то його взагалі так і не прийняли. Я точно не знаю. Так що я можу тільки повторити: мені все одно, де боксувати. Мені потрібен цей бій. Мені потрібен Кубок. Мені потрібні пояса".

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше Усик відновив підготовку до бою проти Гассієва після травми.