RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Дати - не дати: у українських політиків роздвоєння через перемогу Усика в Росії

Серед українських політиків розгорілася суперечка через пропозицію прем'єр-міністра Володимира Гройсмана нагородити Олександра Усика званням Герой України після перемоги над Муратом Гассієвим у Москві.

УСИК - ГАССІЄВ: ДИВИТИСЯ ПОВНЕ ВІДЕО БОЮ

"Історична перемога нашого Олександра Усика! Вкотре він доводить - сильніше за українців в світі нікого немає! Запропоную президенту присвоїти Олександру звання Героя України! Слава Україні! Слава нашому Герою!", - написав Гройсман у Facebook.

З даною пропозицією не погодився народний депутати України Ігор Мосійчук.

"Якщо чесно, я радію перемозі Олександра Усика, який в Москві побив російського спортсмена, але вважаю, що під час війни нагороджувати званням Герой України потрібно в першу чергу воїнів. При всій повазі до Усіка я не хочу, щоб його спортивну перемогу ставили в один ряд з, наприклад, подвигом захисників ДАП (кіборгів)!", - написав Мосійчук.

Ще один нардеп Аркадій Корнацький висловив думку, що Гройсман своєю ініціативою підставив президента України Петра Порошенка.

"Гройсман "взув" Порошенка. Прем'єр-міністр обскакав президента у політичному піар-марафоні, та ще й крупно підставив його. Сьогодні з зранку-пораніше він заявив, що ініціюватиме присвоєння Усіку звання Героя України. "Перерізав стрічку", хитрий жулік. Тепер у президента складне становище: не здійсниш ініціативу прем'єра - "гройсманоботи" ганьбити будуть, здійсниш - Усик може туди послати (не звання, а президента), звідки не вертаються... Одна тепер надія у Порошенка - що Усик пошле на*** Гройсмана разом з його ініціативою", - зазначив Корнацький.

Нагадаємо, Усик виграв у Гассієва одноголосним рішенням суддів і став абсолютним чемпіоном світу.

Раніше "Апостроф" також повідомляв про те, що Порошенко голосно висловився про тріумф Усика.