RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Росія діяла нечесно: український спортсмен, який служив у Севастополі, розповів про анексію Криму

Український кікбоксер Павло Журавльов, який на момент анексії Російською Федерацією Криму служив у Військово-морських силах України в Севастополі, розповів про окупацію півострова.

Слова Журавльова, який після анексії Криму виїхав до Одеси, наводить Tribuna.com.

"Якщо говорити про політику, то немає хороших і поганих. Скрізь є плюси і мінуси. Коли почалася анексія Криму, ніхто не думав, хто хороший, а хто поганий. Люди були дезорієнтовані. Всі думали - цього ж бути не може. Я, соціально активна людина, почав дізнаватися про Майдан наприкінці грудня. Півтора місяці у мене не було ніякої інформації. Коли вона з'явилася, то була не на користь Майдану. Думали, що там якісь хулігани і ледарі. Коли навколо тебе думають так само, то ти особливо не вникаєш.

Коли почалися серйозніші заходи, то до Криму прийшли люди, які не мали наміру розмовляти. Їм навіть був даний наказ - не вступати в переговори. І виникає питання - як таке може бути? Розумію - політика, але я не міг зрозуміти одного. Ось прийшла людина і каже: "Віддай мені свій пістолет". Але як я можу віддати свою зброю?

Росія діяла нечесно по відношенню до України. Все було злагоджено, красиво. Якщо дивитися з боку, можна поаплодувати. Референдум - незаконний, але це інша розмова. Але там же взагалі не було української агітації, і були тільки одні плакати, що "Крим або російський, або з фашистською свастикою". Зрозуміло, що Крим зі свастикою нікому не потрібен. Але при чому вона взагалі?", - сказав Журавльов.

"Було страшно через інформаційний вакуум. З нами ніхто не говорив. Всі генерали або захворіли, або втратили зв'язок. Прямої інформації ні від них, ні від Києва не було взагалі. Ми не розуміли нічого. Думали, що це питання якось вирішать - просте непорозуміння", - зазначив спортсмен.

"Штаб Військово-морських сил був заблокований повністю - можна було передавати тільки воду, без їжі. Під парканами стояли дідусі і бабусі, а позаду них - силовики. Я подзвонив товаришеві, який служив в штабі, в трубці було чути голоси з вулиці: "Забирайтеся звідси, фашисти". А він - корінний севастополець. Мене це обурило. І вирішив їхати туди. Як можна заборонити мені в моєму місті передати товаришеві їжу або воду? Але мене зупинили - пояснили, що там не тільки бабусі", - також розповів Журавльов.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що відомий український спортсмен відмовився виступати за Росію після анексії Криму.