RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Президент МОК зробив дивну заяву про допінговий скандал у російському спорті

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) німець Томас Бах заявив, що російські спортсмени зазнали достатнє покарання за вживання допінгу, хоча раніше російська влада відмовилася передати допінг-проби Всесвітньої антидопінгової організації (WADA).

Слова Баха наводить офіційний сайт МОК.

"У Пхенчхані ми санкціонували систематичне маніпулювання антидопінгової системою в Росії під час зимових Олімпійських ігор в Сочі 2014 року. Особи, які були залучені в допінговий скандал, понесли заслужене покарання.

У той же час ми відстоюємо принцип індивідуальної справедливості, на який має право кожна людина. Ось чому ми створили шлях для чистих російських спортсменів, які могли б змагатися в Пхенчхані, але тільки в найсуворіших умовах. Таким чином, ми віддавали належне всім спортсменам, незалежно від їх паспорта ", - сказав Бах.

Нагадаємо, що за даними, які містилися в доповіді канадського професора Річарда Макларена, в Росії була створена спеціальна допінгова програма з метою забезпечення високих результатів спортсменів. Дані Макларена підтверджувалися показаннями екс-директора російського "Антидопінгового центру" Григорія Родченкова, який був змушений емігрувати в США.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на літніх Олімпійських ігор 2012 року, які проходили в Лондоні, було виявлено 116 позитивних проб.