RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Порадила пити допінг: у Росії спалахнув гучний скандал навколо юної спортсменки

У Росії спалахнув скандал навколо юної фігуристки Анастасії Шаботової, яка заявила, що для стабільних виступів необхідно вживати допінг.

Про це 13-річна спортсменка сказала в прямому ефірі в Instagram.

"Як виступати стабільно? Випити багато допінгу - і виступаєш стабільно. Ось і все. Тільки треба правильний допінг пити", - сказала Шаботова.

Фігуристка також додала, що спортсменки, яких готують у школі фігурного катання "Хрустальний" (олімпійські чемпіонки Юлія Ліпницька і Аліна Загитова, срібний призер Олімпіади Євгенія Медведєва і інші) приймають допінг.

"У "Хрустальному" п'ють або не п'ють? Звичайно, п'ють", - заявила Шаботова.

Як повідомив "Спорт-Експрес", у Федерації фігурного катання Росії коментувати скандальні заяви фігуристки відмовилися, лише назвавши її слова "дурістю" і "нісенітницею". У той же час представник школи "Самбо-70", в структуру якої входить "Хрустальний", назвав слова Шаботової "некомпетентними і такими, що дискредитують" і закликав покарати її.

Російське антидопінгове агентство (РУСАДА), за словами голови організації Юрія Гануса, тепер планує провести додаткову перевірку по відношенню до спортсменки.

Пізніше спортсменка зробила нову заяву: "Я сказала дурість. Може, тому що програла на останніх змаганнях. Я не думала, що мене не так зрозуміють".

Нагадаємо, в останні роки російських спортсменів неодноразово звинувачували у вживанні допінгу.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що один з найкращих біатлоністів світу різко висловився про перемогу російського допінгіста.