RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Екс-тренера "Шахтаря" поставили на місце після скандальних слів про Лобановського

Екс-тренер "Шахтаря" Мірча Луческу обурився шостим місцем легендарного Валерія Лобановського в рейтингу найкращих тренерів в історії.

Слова Луческу наводить румунське видання Telekomsport.ro.

"У цьому списку є кілька тренерів зі Східної Європи. Я дуже здивований позицією Лобановського, адже у нього абсолютно не було ніяких результатів за межами України", - сказав Луческу.

"Очолювати цей рейтинг має Штефан Ковач. Якщо ви заглянете на інші сайти, зокрема сайт УЄФА, я займаю друге місце по трофеям", - додав екс-тренер "Шахтаря".

Одне з провідних спортивних видань Румунії Gazeta Sporturilor відреагувало на слова Луческу, випустивши статтю з заголовком "5 причин, за якими тренер, якого критикував Луческу, заслуговує місця в топ-10".

У статті наголошується, що Лобановський дійсно не досяг успіху в ОАЕ і Кувейті, проте журналісти нагадали Луческу про те, що "Динамо" Лобановського завоювало два Кубка Кубків і один Суперкубок Європи, а збірна СРСР - срібні медалі Євро-1988. Також видання підкреслило, що український тренер виховав трьох володарів "Золотого м'яча": Олега Блохіна, Ігоря Бєланова та Андрія Шевченка.

Нагадаємо, сам Луческу в даному рейтингу був поставлений на 41-е місце.

Раніше "Апостроф" також повідомляв про те, що Лобановський увійшов до числа найкращих наставників в історії, які ніколи не вигравали Лігу чемпіонів.