RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандал з натуралізацією бразильця в збірній України: з'явилися нові деталі

Український спортивний юрист і адвокат Юрій Юрченко дав оцінку скандалу з натуралізацією Жуніора Мораеса в збірній України та розповів, як національну команду можуть покарати за це.

"ФІФА в особі Комітету зі статусу футболістів сама, по суті, допустила Мораеса, прийнявши рішення про зміну його асоціації та футбольного громадянства з Бразилії на Україну. Тому можливість перегляду цього рішення залежить від тих аргументів, виходячи з яких ФІФА вважає, що вимога про безперервне проживанні 5 років – дотримана. В Регламенті ФІФА немає вказівок про застосування місцевого законодавства. Як правило, для ФІФА в пріоритеті – регламент ФІФА. Пункт ст. 7 регламенту застосування Статуту ФІФА каже: проживати постійно не менше 5 років. Нічого немає про національне законодавство", - розповів експерт у коментарі ТСН.

Юрченко сумнівається, що ФІФА перегляне або скасує своє рішення в даному питанні. При цьому юрист припустив, що може бути створений перший прецедент в такій категорії справ.

"Повторюся: необхідне першоджерело – рішення ФІФА про зміну громадянства", - додав він.

Як повідомило раніше одне з провідних португальських видань, натуралізація Мораеса може бути незаконною, так як футболіст нібито не прожив на території України 5 років поспіль.

Раніше "Апостроф" також повідомляв про те, що у мережі бурхливо відреагували на перемогу України над Люксембургом.