RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Відчував себе приниженим: знаменитий футболіст поскаржився на расизм в Україні

Екс-гравець "Барселони" і "Манчестер Сіті" Яя Туре розповів про те, як стикався з проявами расизму, коли виступав в Україні за донецький "Металург".

Слова Туре наводить Mirror.

"Спочатку я відчував себе приниженим, потім дуже злився. Імітування звуків мавп - це було найгірше. Я повинен був звикнути до цього. Я намагався грати в футбол, а фани співали: "Чорне *****, чорне *****, повертайся додому!". Було дуже важко. І в кожному матчі мені доводилося знову стикається з цим. Іноді навіть фанати моєї команди робили це.

Пам'ятаю, як дзвонив батькові. Я сказав йому: "Вони імітували ухання мавп прямо переді мною. Папа, мені дуже погано". Він сказав мені йти і грати, залишатися сильним. Він не хотів, щоб це вплинуло на мене, але ще не усвідомлював, наскільки я вже був вражений.

Одного разу він приїхав подивитися на мою гру. Він сів на трибунах, і всі білі люди відсіли від нього подалі. Він запитав мене: "Що трапилося? Я погано пахну?". Я відповів: "Папа, пам'ятаєш, як я дзвонив тобі і розповідав про імітування звуків мавп, а ти сказав, що я повинен прийняти це?". Він сказав мені: "Так, син, це дуже погано". Він був дуже злий", - сказав Туре.

Нагадаємо, Туре виступав в Україні з 2003 по 2005 роки.

Раніше "Апостроф" також повідомляв про те, що "Динамо" може бути залучено в гучний скандал з расизмом.