RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В українському клубі розкрили багатомільйонну аферу

Футбольний клуб "Суми" протягом півтора років грав договірні матчі і заробив на цьому понад 10 мільйонів євро.

Про це повідомляють телеканали "Футбол 1/2".

За цей період клуб провів 30 договірних матчів. За це клуб був позбавлений професійного статусу за рішенням Федерації футболу України.

За словами голови комітету з етики та чесної гри ФФУ Франческо Баранки "Суми" займалися підкупом арбітрів або суперника, а потім робили ставки на результат матчу.

"Суми" займалися двома видами матч-фіксингу - підкуп арбітрів або суперника. Після цього робили ставки на свою перемогу. Фактично це була інвестиція. Коли "Суми" перемагали, а ставка приносила дохід. Але коли не платили арбітрам і поступалися, то грали проти себе на контору. Робили гроші на цьому. Тобто, "Суми" заробляли і на своїх перемогах, і на своїх поразках.

У ситуації з "Сумами" робили ставки і в Україні, і за кордоном. Але в більшості випадків це відбувалося на азіатських букмекерських ринках. Якщо говорити про оцінки, скільки люди заробили на цих угодах, то по найбільш скромними підрахунками, йдеться про 10 мільйонів євро", - наводить слова Баранки Tribuna з посиланням на програму "Великий футбол".

За участь в договірних матчах від футболу довічно будуть відсторонені президент "Сум" Ростислав Козар і колишній головний тренер клубу Олександр Севідов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що шість футболістів з чемпіонату України отримали довічні дискваліфікації за участь в договірних матчах.