RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Скандал з української чемпіонкою: з'явилася реакція головного спортсмена України

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов висловив підтримку чемпіонці Європейських ігор велосипедистці Ганні Соловей, яку публічно образив президент федерації велосипедного спорту України Олександр Башенко.

Слова підтримки Жданов написав на своїй сторінці в Facebook.

"Щойно телефонував чемпіонці Європейських ігор-2019 з велоспорту Ганні Соловей. Привітав з перемогою та висловив їй особисто свою цілковиту підтримку. Вважаю несправедливим, неприпустимим і хамським тон спілкування очільника профільної федерації з нашою спортсменкою.

Міністерство молоді та спорту на її стороні. Ми завжди підставимо Ганні плече і будемо відстоювати її права, як спортсменки і члена збірної команди України. Запевнив Анну Соловей, що вона може розраховувати на підтримку Міністра спорту України", - написав Жданов.

Також Жданов заявив, що Башенко не має права розривати контракт з Соловей: "Національна збірна команда України формується за поданням профільної федерації, але наказом Міністерства. Спортсменкою Соловей укладено контракт саме із Міністерством молоді та спорту і розірвати його може лише цей орган виконавчої влади".

При цьому міністр не володіє повноваженнями, щоб покарати грубіяна.

"Пан Башенко не є ні співробітником Міністерства, ні керівником напряму, він є керівником громадської організації, яка ніяк не підкоряється Міністерству. Ми зараз розглядаємо, що можна з цим зробити", - повідомили Громадському в прес-службі Міністерстві сім'ї, молоді та спорту .

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна увійшла в трійку найкращих країн на Європейських іграх.