RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Чемпіонат України може розколотися на 2 турніри: подробиці скандалу

Президент "Десни" Володимир Левін повідомив, що українській Прем'єр-лізі загрожує розкол через розбіжності в думках з приводу єдиного телепулу і формату турніру.

Слова Левіна наводить "Трибуна".

"Є інша позиція, яка не відповідає позиції "Шахтаря". Ми втрачаємо поняття масового футболу. 99 глядачів зі ста перестає дивитися футбол. Ми переходимо до поняття конфлікту за прикладом Югославії, коли був матч ненависті між "Црвеною Звездою" та "Динамо" Загреб.

Може виникнути громадянський конфлікт і ліквідація ліги. У нас сьогодні якщо клуби почнуть виходити з УПЛ, ми побачимо виникнення двох прем'єр-ліг. Це через незаконне відбирання прав, це ж приватна власність. Такі клуби можуть припинити участь в УПЛ", - сказав Левін.

Також президент повідомив, що в разі підписання угоди про єдиний пул в УПЛ залишиться не більше п'яти клубів.

"Сьогодні ще ні у кого прав не забрали, але в разі підписання це буде 4-5 клубів. "Десна" серед них. Це не європейський шлях розвитку. Футбол повинен бути громадським. Україна на 90% живе за межею бідності. "Десна" не підтримує єдиний пул в такому вигляді, в якому він є. Підтримаємо тільки в тому випадку, якщо канали об'єднаються і трансляції будуть публічними, у відкритому доступі", - заявив спеціаліст.

На думку Левіна, з наступного сезону кількість учасників УПЛ має бути збільшено з 14 до 16 клубів.

"З наступного сезону має бути 16 клубів, ми так вважаємо. Футбол повинен бути масовим видовищем. Чим більше людей грають в футбол, тим більше глядачів", - додав глава чернігівського клубу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські клуби взяли гучне рішення по розширенню чемпіоната.