RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Україна перемогла чемпіонів Європи і з першого місця вийшла на Євро-2020

Збірна України з футболу пробилася на чемпіонат Європи-2020. 14 жовтня в домашньому матчі українці обіграли діючих чемпіонів Європи збірну Португалії з рахунком 2:1.

Для виходу на європейську першість українцям вистачило б і нічийного результату з Португалією, однак команда Андрія Шевченка виграла у головного фаворита своєї відбіркової групи і гарантувала собі перше місце в ній.

Ще в першому таймі голами у складі збірної України відзначилися Яремчук і Ярмоленко, хоча ще до перерви і третій м'яч міг побувати у воротах гостей.

Після перерви португальці активізувалися і змогли скоротити відставання на 73-й хвилині, коли з пенальті відзначився Роналду. Відзначимо, що 11-метровий був призначений за гру рукою Степаненка в штрафній, за що українець отримав другу жовту картку і був видалений.

Таким чином, Україна вийшла на Євро-2020 з першого місця в групі. Попереду в українців матч з сербами, який вже нічого не вирішує.

Україна - Португалія - 2:1

Голи: Яремчук, 6, Ярмоленко, 27 - Роналду, 73 (з пенальті).

Україна: П'ятов, Миколенко (Пластун, 90 + 3), Матвієнко, Кривцов, Караваєв, Степаненко, Марлос (Коноплянка, 63), Зінченко, Малиновський, Ярмоленко, Яремчук (Коваленко, 74).

Португалія: Руй Патрісіу, Геррейро, Рубен Діаш, Пепе, Семеду, Данилу, Жоау Маріу (Брума, 68), Моутіньо (Бруну Фернандеш, 56), Гедеш (Фелікс, 46), Бернарду Сілва, Роналду.

Попередження: Степаненко, Ярмоленко, Коваленко - Пепе, Діаш.

Вилучення: Степаненко, 72 (дрвуга жовта картка).