RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Покарання буде: посол України в Іспанії зробив заяву про скандал із Зозулею

Посол України в Іспанії Анатолій Щерба прокоментував скандал навколо українського нападника "Альбасете" Романа Зозулі, якого вболівальники "Райо Вальєкано" назвали нацистом.

Слова Щерби наводить "Укрінформ".

"Покарання буде. Перш за все для клубу. І воно, в принципі, вже є: дисциплінарна комісія, яка складається з представників як національної федерації футболу, так і Ла Ліги, застосує санкції до клубу. Скажімо, якщо будуть догравати другий тайм цього матчу, то це відбудеться при порожніх трибунах.

Також можуть бути застосовані відповідні фінансові санкції для того, щоб покарати за те, що така провокація трапилася. Хотів би сказати, що і президент клубу "Альбасете", де грає Роман Зозуля, і президент "Райо Вальєкано" однозначно засудили те, що сталося на стадіоні", - сказав Щерба.

Нагадаємо, що в ході першого тайму вболівальники "Райо Вальєкано" почали скандувати кричалку "Зозуля, ти нацист". Через дії фанатів головний арбітр зупинив зустріч на кілька хвилин. Пізніше гра була відновлена, але на другу половину гравці "Альбасете" не вийшли в знак підтримки українця.

Варто відзначити, що в 2017 році Зозуля перейшов в "Райо Вальєкано". Однак через тиск з боку фанатів, які звинуватили українця в нацистських поглядах, клуб розірвав контракт з футболістом.

Раніше повідомлялося, що Зозуля відреагував на скандал з фанатами. З подробицями можна ознайомитися тут.