RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Відомий шахіст відмовився виступати за збірну України: подробиці скандалу

Український шахіст Павло Ельянов заявив, що він прийняв рішення відмовитися від продовження виступів за збірну України.

Про це Ельянов заявив в інтерв'ю YouTube-каналу Chess-News.

"Ви говорите, що ми вимагали зміни тренера. Зараз ми вже нічого не вимагаємо, тому що позиція Федерації абсолютно ясна і вона неконструктивна абсолютно. Ніхто ніяких компромісів не запропонував, ситуація не вирішилася. Федерація не хоче вирішувати це питання з провідними гравцями. На даний момент я припиняю всі взаємини з Федерацією шахів України. І грати за збірну не буду, не налаштований під прапором України виступати", - сказав Ельянов.

Причиною конфлікту шахістів з Федерацією стала відмова чиновників призначити головним тренером збірної України Володимира Баклана замість Олександра Суліпи.

36-річний Ельянов є дворазовим переможцем Всесвітніх шахових Олімпіад у складі команди України в 2004 і 2010 роках. Всього він брав участь в п'яти Олімпіадах. У 2004 році шахіст був нагороджений Орденом "За заслуги" ІІІ ступеня. В даний момент Ельянов займає 83-е місце в рейтингу міжнародної шахової федерації.

Нагадаємо, що схожий конфлікт стався в жіночому тенісі, в результаті чого Еліна Світоліна може не поїхати на Олімпіаду. З подробицями можна ознайомитися тут.