RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Український чемпіон світу з боксу пропустить тривалий термін: що сталося

Український боксер Артем Далакян, який захистив титул чемпіона світу в найлегчшій вазі (до 50,8 кг), пропустить близько трьох місяців через перелом руки.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Champion.com.ua.

Травму українець отримав в чемпіонському бою проти Хосбера Переса, але, не зважаючи на перелом, зумів домогтися перемоги.

"Вже в другому раунді після чергової атаки суперника Артем відчув різкий біль у правій кисті руки і боксував з ним до фінального гонга. З кожним наступним раундом біль прогресивно наростала. Після бою лікар турніру Юрій Дехтярьов надав нашому чемпіону невідкладну допомогу. На жаль, рентгенологічне обстеження підтвердило осколковий перелом п'ятої п'ясткової кістки в області її суглоба. Зазначу, що Артема консультували троє провідних українських травматологів. Зараз перед медичною службою команди стоїть одне завдання: в мінімально короткий термін відновити функцію розбитого суглоба і провести кваліфіковану реабілітацію. По термінах на це піде не менше 2 місяців", - повідомив лікар спортсмена В'ячеслав Попов.

"Повноцінний тренувальний процес Артем зможе розпочати не раніше, ніж через три місяці", - заявив промоутер Далакян Юрій Рубан.

32-річний Далакян в четвертий раз захистив свій чемпіонський титул за версією Всесвітньої боксерської асоціації (WBA). Всього за професійну кар'єру українець провів 19 боїв, в яких здобув 19 перемог (14 - нокаутом).

Раніше повідомлялося, що наступний бій українського боксера Олександра Усика довелося відкласти.