RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Міг бути новий рекорд: італійський клуб відмовився продати гравця збірної України за величезні гроші

Півзахисник "Аталанти" Руслан Малиновський міг стати найдорожчим футболістом в історії України, але італійський клуб відмовився продавати його за рекордні гроші.

Про це розповів журналіст Михайло Співаковський на каналі "ТаТоТаке" в YouTube.

"Вест Гем" цікавився Малиновським дуже наполегливо ще до його переходу в "Аталанту", під час переговорів з італійським клубом і вже після переходу. За моєю інформацією, зараз є ще один англійський клуб, який не просто цікавився Русланом, але й зробив "Аталанти" пропозицію. Якби ця пропозиція була прийнята, ми б зафіксували новий трансферний рекорд за вартістю українського футболіста. Це перебило б суми трансферів Тимощука, Ярмоленко і Шевченко. Але "Аталанта" відмовила цьому клубу, висунувши непідйомну суму", - повідомив Співаковський.

В даний час найдорожчим українським футболістом є Андрій Шевченко, який у 2006 році перейшов з "Мілана" в "Челсі" за 44 мільйони євро. Друге-третє місця ділять Андрій Ярмоленко (з "Динамо" Київ у "Боруссію" Дортмунд за 25 млн євро в 2017 році) і Дмитро Чигринський (з "Шахтаря" в "Барселону" за 25 млн євро в 2009 році). Анатолій Тимощук перебрався з "Шахтаря" в "Зеніт" в 2007 році за 14,5 мільйони євро.

Що стосується Малиновського, то хавбек перейшов в "Аталанту" влітку 2019 року через бельгійського "Генку" за 13,7 мільйони євро. У нинішньому сезоні він провів за італійський клуб 31 матч у всіх турнірах, забив п'ять голів і віддав три результативні передачі.

Раніше повідомлялося, що Малиновський розкритикував громадян, які не дотримуються правил карантину.