RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Дамо громадянство: в Росії відреагували на скандал з Усиком і Ломаченко

Генеральний секретар Федерації боксу Росії Умар Кремльов заявив, що він готовий посприяти в отриманні російського громадянства для українських боксерів Олександра Усика і Василя Ломаченка, які потрапили в список сайту "Миротворець".

Слова Кремльова наводить "Апостроф" з посиланням на "Спорт-Експрес".

"Усик і Ломаченко - гідні люди, гідні спортсмени, які відстоюють свою позицію. Це не позиція України, що їх не люблять. Їх обох там люблять і обожнюють. Не тільки в Україні, але і в Росії і Білорусії, весь православний світ їх любить і підтримує. Так само і я підтримую. Ми готові надати Усику та Ломаченко російське громадянство, якщо ці десятки виродків на Україні будуть сіяти негатив навколо цих чудових спортсменів. Ми такими спортсменами пишаємося", - сказав Кремльов.

Нагадаємо, що Усик і Ломаченко протягом тривалого часу не приховували свого доброзичливого ставлення до Росії, незважаючи на окупацію Криму і розв'язану війну на Донбасі. Через це спортсмени регулярно зазнавали критики в мережі.

37-річний Кремльов (Колишня прізвище Лутфуллоєв - "Апостроф") двічі був засуджений до умовних термінів за вимагання та побої. Прізвище він змінив, щоб приховати своє кримінальне минуле і отримати довідку про відсутність судимості на нове прізвище.

Раніше повідомлялося, що український тенісист піддав жорсткій критиці Усика і Ломаченка.