RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Ви навчили нас жити: Папа Римський звернувся до знаменитого автогонщика, який знаходиться в комі

Папа Римський Франциск написав листа легендарному автогонщику Алессандро Дзанарді, який потрапив в реанімацію через зіткнення з вантажівкою.

Про це повідомляє AP News.

"Дорогий Алессандро, історія вашого життя - це яскравий приклад того, як можна почати все з початку, незважаючи на важкі травми. Через спорт ви навчили нас жити, немов головний герой. Ви перетворили інвалідність в урок людяності. Ви дали сили тим, хто втратив всяку надію. У цей важкий момент всі мої думки з вами і вашими рідними", - написав понтифік.

Нагадаємо, що Дзанарді брав участь в тренувальній гонці на ручних велосипедах серед паралімпійців. У якийсь момент італієць виїхав на зустрічну смугу і в нього врізалася вантажівка. Зараз гонщик знаходиться в стані штучної коми. Є ймовірність, що італієць втратить зір.

53-річний Дзанарді є колишнім пілотом Формули-1, дворазовим чемпіоном автогоночної серії CART, а також чотириразовим чемпіоном літніх Паралімпійських ігор. У 2001 році він потрапив в важку аварію, в результаті якої лікарі ампутували йому обидві ноги до коліна. Незважаючи на важкі травми, спортсмен зумів повернутися в автоспорт.

Раніше повідомлялося, що в Росії водій BMW на смерть збив школяра.