RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

"Імідж клубу дорожче": Луческу подав у відставку з поста тренера "Динамо" чи ні

У понеділок, 27 липня, футбольних фанатів в Україні розбурхали чутки про те, що новий тренер "Динамо" Мірча Луческу пішов у відставку через чотири дні після призначення, але незабаром з'явилося спростування цієї інформації.

"Апостроф" розповідає все, що відомо на даний момент.

Чому почали говорити про відставку

Першим про нібито відставку Луческу написало румунське видання gsp. За словами журналіста Емануеля Рошу, причиною такого рішення стала реакція фанатів на призначення. Також видання опублікувало лист, який нібито написав Луческу.

"На жаль, я вирішив відмовитися від можливої співпраці з "Динамо".

Я дякую сім'ю Суркісів за надану довіру і зроблене запрошення, але я не зможу активізуватися в атмосфері ворожості, особливо з боку тієї групи прихильників ультрас, чия підтримка так потрібна команді в цей час.

Я ніколи не був боягузом, я брав спортивні виклики. Це доводить перехід з "Галатасарая" в "Бешіктах" або з "Динамо" Бухарест у "Рапід" Бухарест.

Я не можу прийняти своїх фанатів, які діють проти інтересів клубу. Я думаю, що настав час змін, які викликали б емуляцію, ентузіазм, мотивацію і повернули команду на той рівень, на який її давали традиції і історія цього клубу.

Мій приїзд у "Динамо" Київ не має ніякого відношення до вартості контракту, гроші були моєю останньою турботою.

Я хотів повернутися в футбол, в Україні, де я відчув величезне задоволення, знову увійти в цю атмосферу, настільки хвилюючу і повну непередбачуваного футболу. Я зробив це з ентузіазмом, з повною впевненістю в потенціалі молодих українських гравців, багато з яких є членами збірних.

Я хотів змагання, як це було багато років тому, щоб електрифікувати стенди. Україна на це заслуговує.

Мірча Луческу".

Заява Суркіса

Президент "Динамо" Ігор Суркіс заявив, що Луческу буде працювати в столичному клубі, хоча дуже пригнічений такою реакцією на його призначення, повідомляє "Циганик Live".

За словами агента Луческу Аркадія Запорожана, чутки пішли після особистого листування між тренером і Суркісом.

"Ця розмова була ще в суботу. Будемо з'ясовувати, як це потрапило в пресу. Якщо хтось захоче побачити, то я все можу показати. У нас завтра о 09:30 літак на Київ. Луческу - головний тренер "Динамо". Цим листом він хотів показати, що він не тримається за крісло тренера. він хотів показати, що не заради грошей прийшов. Якщо його прихід може перешкодити "Динамо", то він спокійно піде. Імідж клубу набагато дорожче", - сказав агент.

Чому навколо призначення був скандал

74-річний румунський тренер Мірча Луческу підписав контракт з "Динамо" кілька днів тому. Відразу після цього ультрас анонсували акції протесту проти його призначення. Луческу в 2004-му став тренером ФК "Шахтар". У 2016-му підписав контракт з "Зенітом" (Санкт-Петербург).

"Призначення 74-річного тренера, який неодноразово некоректно висловлювався на адресу "Динамо", - це плювок в очі всім уболівальникам, і Суркіси повинні усвідомлювати, які наслідки це спричинить за собою. На даний момент ми звертаємося до всіх працівників"Динамо", в яких залишилася хоч крапля самоповаги: все, що вам залишається в нинішній ситуації, - написати заяву про звільнення. Всіх уболівальників "Динамо" просимо стежити за повідомленнями - акції протесту не змусять себе довго чекати. Суркіси, [відваліть] від "Динамо", - заявляли ультрас, пише "Чемпіонат".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Спорт
Теги: