RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

25 травня

Всі новини

У Швейцарії назвали два варіанти вирішення по скасованому матчу з Україною

Президент Швейцарського футбольного союзу Домінік Блан поділився думкою про долю скасованого матчу Швейцарія - Україна в рамках 6-го туру групового етапу Ліги націй УЄФА.

Слова футбольного чиновника призводить Tribune de Geneve.

"УЄФА офіційно скасував матч. У середу команди теж не зіграють, це точно. Наша позиція завжди була зрозумілою: ми хотіли зіграти цей матч. Ми розуміємо труднощі, з якими зіткнулася Україна. Ми були готові посприяти приїзду нових гравців в середу, але, мабуть, для українців це неможливо.

Зараз є варіанти: технічна перемога Швейцарії або жеребкування, за результатами якого переможцем будемо оголошені ми, або Україна, або буде нічия. Рішення має прийняти дисциплінарний і контрольний комітет УЄФА. У першому випадку є кілька критеріїв, за якими можна визначити, чи все зробила Україна, щоб не допустити зриву матчу. Не мені судити про це. Іншими словами, якщо ніхто не винен, повинне бути жеребкування.

Ми думали про проведення матчу в 2021 році, але це неможливо. Календар матчів на наступний рік занадто завантажений. На нас чекає Євро-2020 і матчі відбіркового турніру чемпіонату світу 2022 року. Міжнародні вікна заповнені", - сказав Блан.

Нагадаємо, що матч Швейцарія - Україна був скасований через спалах коронавирусу в складі гостей. Після п'яти турів Україна займає третє місце в четвертій групі дивізіону А Ліги націй. Швейцарія знаходиться на четвертій позиції. Швейцарці відстають від українців на три очки, але мають кращу різницю м'ячів.

Раніше повідомлялося, що матч Швейцарія - Україна міг бути зіграний 18 листопада.